Duurzaam vervoer: Skyway bijna in fase 12
Mis deze kans niet..

Page content

“Ik wil niet meer werken”: creëer de vrijheid om te doen waar je hart ligt

“Ik wil niet meer werken”: creëer de vrijheid om te doen waar je hart ligt

‘Ik wil niet meer werken!’, hoor ik mensen wel eens verzuchten. Maar als ik dan doorvraag, blijkt dat ze heus nog wel willen werken.

Ze vinden alleen hun huidige werk niet meer leuk. Ze zeggen ‘Ik wil niet meer werken’, omdat ze liever iets anders zouden doen, iets wat ze met in huidige financiële situatie niet voor elkaar kunnen krijgen.

Wat als je de gemopperde uitspraak ‘Ik wil niet meer naar mijn werk’ kunt ombuigen naar ‘Ik ga uitvinden dat ik écht wil, zodat ik weer met veel plezier aan het werk kan’?

En wat als je gaat proberen om dat te bereiken door eerst financiële vrijheid te creëren? Zodat je je hart kunt volgen zonder beperkt te worden door je financiële middelen? Daar wil ik het in dit artikel over hebben.

‘Om financieel vrij te zijn, moet je uitvinden wat je echt wilt, diep in je hart en in je ziel. En dan kom je in actie om het te laten gebeuren’ (Vrij vertaald, Kim Kiyosaki)

“Ik wil niet meer werken!” Weet jij wat je écht wilt?

Het lijkt soms moeilijk om erachter te komen wat je écht wilt. Ikzelf heb er een lange tijd over gedaan om dat uit te vinden.

Stel, je werkt voor jezelf en het loopt best goed.

Maar ergens, binnen in jezelf, voel je dat er meer is. Dat je meer kunt dan dat je nu laat zien. Maar vooral: dat je diep van binnen weet dat je niet 100% je passie leeft.

‘Ik wil niet meer werken’: creëer de vrijheid om te doen waar je hart ligt

Je gedachten en je omgeving vinden dat je tevreden moet zijn. Je haalt toch een prima inkomen uit je werk? En dus kabbelen de dagen, de weken en de jaren voorbij. Toch blijft het aan je knagen. Je had ‘eigenlijk’ die leuke opleiding willen doen. Je had ‘eigenlijk’ ontslag willen nemen om je te bezinnen op je volgende stap. En je had ‘eigenlijk’ meer willen reizen… en … vul maar in wat voor jou van toepassing is.

Als deze gedachten lang genoeg voortduren, kun je op een punt terecht komen waarop je zegt: ‘Ik wil niet meer naar mijn werk toe’, of zelfs: ‘Ik wil niet meer werken!’

Laat het niet zover komen. Denk op tijd na over wat je echt wilt.

Financiële vrijheid om te doen wat je echt wilt: het is niet te laat, nooit!

Het kan zijn dat je in een omgeving zit waarin anderen je aanmoedigen om dat te doen wat jou blij maakt. Geweldig, als je zulke mensen om je heen hebt. Ik houd daar enorm van.

Ik heb het geluk in zo’n omgeving te werken en heb vrienden om me heen die me aanmoedigen. Ik hoop echt dat ik zelf ook zo’n inspiratiebron voor anderen ben. Dat geeft zoveel positieve energie!

Vanochtend sprak ik hier bij LAB055 in Apeldoorn waar ik af en toe een dag werk, een man die net ontslag had gekregen van zijn werkgever. Nu hij aan het idee gewend is geraakt, onderzoekt hij of ondernemer zijn iets voor hem is. Al pratend benoemde hij de angst voor de onzekere tijden en de angst of hij het wel kan. Hij besefte dat mensen in zijn omgeving dat ook voluit tegen hem zeggen.

‘Kun je het wel? In deze tijd? Poeh, pittig hoor!’

Dit soort opmerkingen helpen hem niet. Hopelijk heb ik hem kunnen inspireren door te zeggen dat ik die fase maar al te goed ken. En die angsten ook nu nog regelmatig tegenkom. Terwijl ik al een aantal jaren voor mezelf werk.

Die angsten zijn echter lang niet zo groot als toen ik net voor mezelf begon. En ik doorzie ze eerder waardoor ik ze eerder kan tackelen.

Door deze angsten onder ogen te zien, hielp het me bovendien om steeds meer zicht te krijgen op wat ik echt wil. Waar mijn hart echt ligt.

Waar mijn hart echt ligt, is mensen inspireren door ze te helpen doen wat ze vanuit hun hart en ziel willen doen. Vanuit financiële vrijheid. Zodat ze nooit meer mopperen: “Ik wil niet meer werken!”

Dus… waar ligt jouw hart? Wat maakt jou blij? Hoe kom je daar achter?

Durf eens hardop te dromen. Neem eens een paar minuten. Sluit je ogen en zie jouw ideale situatie voor je.

‘Ik wil niet meer werken’: creëer de vrijheid om te doen waar je hart ligt

Stel je een datum voor van over 3 jaar. Waar woon je dan? Welk werk doe je? Met welke mensen omgeef je je? Stel het je zo compleet mogelijk voor. Stel je voor dat je alles kunt bestellen wat je wilt. Hoe voel je je dan? Met welk gevoel sta je op? Waar bestaan je dagen zoal uit?

Dan open je je je ogen. En schrijf je alles op wat je zojuist gedroomd hebt. Kom je terug in het hier en nu. Welke stap kun je vandaag zetten om dichterbij je droom te komen? Kom in actie en zet die ene stap!

Dit was overigens precies wat ik vanochtend tegen de net ontslagen man bij de koffieautomaat zei.

Dan heb je gevonden waar je hart ligt… hoe is de link met je financiële vrijheid?

De definitie van ‘financiële vrijheid’ die ik het meest treffend vind is:

‘Dat je met een passieve inkomensstroom die minimaal de kosten van jouw levensonderhoud dekt, in vrijheid die dingen kunt doen die jou en anderen blij maken’.

Het beginpunt is er. Als je je passie hebt gevonden, is de volgende stap om concreter te worden. Juist! Kom in actie.

  • Op welke manier(en) kun je je passie inzetten in je werk? Brainstorm daar eens over met jezelf en met anderen.
  • Ga in contact met bedrijven en mensen waarvan jij het gevoel hebt dat ze iets voor je kunnen betekenen. Op welke manier dan ook. Maak gebruik van je huidige netwerk.
  • Werk je inzichten uit.
  • Begin anderen te helpen met je passie, zonder er direct iets voor terug te verwachten. Geven loont. Altijd.
  • Terwijl je dat doet, werk je aan je businessmodel. Welk verdienmodel hoort daarbij?

Ik heb over dit thema 2 boekentips voor je:

ondernemen is doen       business model generatie

Door deze stappen te zetten, komt je financiële vrijheid meer en meer in zicht, en zal je niet meer mopperen: ‘Ik wil niet meer werken’.

Dan vraag je je misschien af: wat is het verband tussen werken en financiële vrijheid? Het gaat toch juist over een passief inkomen?

Dat klopt! Om een antwoord op deze vraag te geven, financiële vrijheid heeft wat mij betreft meerdere invalshoeken:

  • Doordat je je passie voluit leeft, voelt werken niet als werken. Je zult jezelf niet meer betrappen op de gedachte ‘Ik wil niet meer werken’. Dat is ultieme vrijheid.
  • Koppel daaraan dat je vanuit je passie een automatische inkomensstroom gaat genereren. Voorbeeld: je zet jouw kennis en expertise in, in een systeem dat inkomsten genereert.
  • Doordat je geld verdient met je passie, ben je in staat om je financiële vrijheid te creëren.

Als het je lukt om op deze manier financiële vrijheid te creëren, zal je nooit meer opstaan met de gedachte: “Ik wil niet meer naar mijn werk!”

Nog een laatste tip over in actie komen: zet elke keer een stap. Hoe klein ook. Doe het.

Comment Section

0 reacties op ““Ik wil niet meer werken”: creëer de vrijheid om te doen waar je hart ligt

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.