Wil je ook meer rendement op je geld? Investeer dan in één van mijn huizenprojecten!

Veel mensen zoeken naar mogelijkheden om meer rendement op hun geld te krijgen. Misschien doe jij dat ook.

Helemaal nu de rente bij de bank zo laag is, is het goed om te onderzoeken welke manier van investeren interessant voor jou is.

Ik ben sinds 2013 geïnteresseerd geraakt in het investeren in huizen. Eigenlijk ontstond mijn interesse al eerder, toen ik op een vakantiepark in de Ardennen een aanplakbiljet zag met de mogelijkheid om zelf een chalet voor de verhuur te kopen.

Toen ik ging praten met de verkopende partij van die chalets, voelde het helemaal niet goed en ook niet betrouwbaar. Er zaten teveel schakels tussen en ik had er een te commercieel gevoel bij.

Later heb ik met een groepje investeerders onderzocht of de Duitse huizenmarkt iets zou kunnen zijn. De banken stonden ervoor open om te praten over een hypotheek. Echter, de bank wilde een lager bedrag financieren. Dat betekende dat ik teveel eigen geld nodig had om aan zo’n project te kunnen beginnen. En zoveel geld had ik niet.

Pas in 2013 kwam er een training op mijn pad en dat voelde direct goed. Het was een 3-daagse training over financiële vrijheid en investeren in woningen voor de verhuur in Engeland. Na die training besteedde ik een groot bedrag aan vervolgtrainingen en koos ik mijn eigen ervaren mentor. Deze mentor uit Engeland ging een week met mij op pad op zoek naar huizen die bij mijn strategie pasten.

Zo kocht ik aan het eind van die week in mei 2014 mijn eerste flat in Glasgow. Ik kan me het gevoel in het vliegtuig terug naar Nederland nog goed herinneren. Ik vond het een heel spannend avontuur en ik lag er 2 nachten van wakker 🙂

Inmiddels zijn we een paar jaar verder en heb ik een portfolio van meerdere huizen voor de verhuur. Neem een kijkje en zie een paar woningen van mij.

Sommigen koop ik en verkoop ik door, sommigen verhuur ik aan huurders en weer een andere verhuur ik via serviced accomodation zoals airbnb en booking.com.

Alle huizen hebben één belangrijk ding gemeen: ik koop ze altijd onder de marktwaarde. Eigenlijk geldt bij aankoop: hoe lelijker, hoe beter 🙂

Misschien is dit ook iets voor jou?

Ik spreek veel met mensen die deze stap van investeren ook overwegen. Dit zijn vragen die ik regelmatig krijg.

“Om te investeren in huizen moet je toch veel geld hebben?”

Het hebben van beschikbaar geld kan inderdaad een voordeel zijn. Zeker als je nog gaat beginnen met investeren. Wat ik in mijn opleiding echter heb geleerd, is om ook te werken met geld van andere mensen. Op manier maak je gebruik van een hefboomeffect. En vooral van een win-win.

“Waarom investeer je eigenlijk in Engeland?”

Er zijn een aantal landen waarbij het rendement interessant is. Engeland is daar één van. Voor mij is het trouwens een business: ik heb een team met mensen die veel werk voor me doen. Soms reis ik erheen. Ik voer uiteraard wel de regie. En dat komt ook doordat ik van de combinatie reizen en werken houd 🙂

Andere redenen om juist nu in Engeland te investeren zijn de lagere huizenprijzen, de hypotheekmogelijkheden, de lagere kosten voor verbouw en op dit moment de lagere pond vanwege de aankondiging van de Brexit.

“Is het niet heel risicovol wat je doet?”

Ik doe gelukkig niet zomaar iets. Ik ben inmiddels een ervaren vastgoedinvesteerder. Ik weet goed wat ik doe en welke risico’s er zijn. Doordat ik in Engeland een fijn powerteam heb en over een groot netwerk in Nederland beschik, doe ik het uiteraard niet alleen.

Investeren in huizen in Engeland

“In wat voor een soort huizen investeer je?”

Dat varieert. Dat kunnen flats zijn voor de normale verhuur, grotere huizen waar meerdere mensen een kamer huren (HMO oftewel House of Multiple Occupancy) of een huis om te verhuren via serviced accomodation zoals Airbnb en Booking.com.

“Op welke manier werk je samen met investeerders?”

Ik werk nu samen met zo’n 8 investeerders. Allemaal mensen zoals jij en ik die extra geld opzij hebben kunnen zetten, een erfenis hebben gekregen of (echt waar, het bestaat!) een loterij hebben gewonnen.

Lynn had al een tijdje €50.000 op haar rekening terwijl ze gewoon kon leven van haar baan. Ze vond het jammer om dat geld zomaar op te maken. Ze kwam met mij in contact en we maakte een leenovereenkomst voor een jaar. Na dat jaar kreeg ze in principe haar inleg plus de rente terug. Ze had zoveel vertrouwen in mij en in mijn projecten, dat ze besloot opnieuw een contract voor een jaar met me aan te gaan.

Een ander voorbeeld.

Gerard vindt het erg leuk om te leren van mijn aanpak. Hij wil weten hoe ik het project laat draaien en wat ik daarin tegenkom. Hij is heel geïnteresseerd. Hij investeert een groter bedrag in mijn bedrijf en we maakten een Joint Venture contract. Hij weet nog steeds niet of hij ooit zelf een huis gaat kopen voor de verhuur. Hij denkt nog steeds van wel 🙂 Ik zal hem er graag bij helpen. Hij vindt het met zijn drukke baan nu vooral fijn dat ik hem dat uit handen neem.

Wil jij ook iets nuttigs met je geld doen? Vanaf €20.000 kom ik graag met je in contact!

Ik ben zelf zé enthousiast over investeren in huizen, dat ik inmiddels deel uitmaak van het team van Legacy, het bedrijf dat mij toen heeft opgeleid. Nu sta ik aan de andere kant, help ik de deelnemers, ik reis veel door Europa, het houdt me scherp en ik blijf in contact met de mensen die hetzelfde doen als ik. En dat is zo waardevol!

Concreet kan ik voor je betekenen:

 • Vanaf je inleg van €20.000 drink ik graag een kop koffie met je.
 • Stel je eens voor dat je mij een bedrag uitleent en je kunt daar extra van op vakantie. Ieder jaar!
 • Ik werk altijd met een heldere leenovereenkomst tussen jou en mij;
 • het risico voor jou is laag omdat ik je een gegarandeerd rendement geef, ongeacht het resultaat;
 • dit kan ik doen omdat ik een portfolio van woningen heb waarbij de ene woning beter rendeert dan de andere;
 • bovendien spreidt ik het risico doordat ik in diverse regio’s werk met elk hun eigen vraag en aanbod aan huizen;
 • Daarnaast koop ik het huis altijd onder de marktwaarde.
 • Lijkt het jou ook niet stoer en leuk om het project waaraan jij bijdraagt, te kunnen bezoeken?
 • Dit zou voor jou wel eens de oplossing kunnen zijn om meer uit je spaargeld te halen!

Oke… en hoe werkt het concreet?

 • Wij hebben een gesprek met de mogelijkheden
 • We kijken naar jouw specifieke situatie en wat je wilt
 • We maken een intentieverklaring zodat ik weet met welk bedrag ik kan werken
 • Daarmee zit je nog nergens aan vast
 • Zodra ik een aankoop doe, overleg ik opnieuw met je
 • We maken een officiële leenovereenkomst
 • Zodra de periode afloopt, ontvang je je inleg plus de rente van mij terug.

Serviced Accomodation: een mooi concept.

Mijn laatste investering bestond uit de aankoop van een flat in het noorden van Engeland, vlakbij Newcastle. Die stad ken je vast wel van de minicruises.

Omdat de ‘gewone’ verhuur van deze flat te weinig zou opleveren, kwam ik op het idee om er een Serviced Accomodation van te maken. Ik heb het mooi en functioneel in laten richten en nu wordt het huis verhuurd via o.a. airbnb en booking.com.

Tijd voor actie!

Wanneer jij dit hebt gelezen en denkt: “hier wil ik wel meer van weten”, dan nodig ik je van harte uit voor een kop koffie.

Heb ik je overtuigd om meer te willen weten? Ik vertel je graag meer over deze interessante manier van extra geld verdienen.

Met groet,

Saskia Bussink

P.S. niets is leuker dan geld voor je te laten werken.

P.P.S. ons gesprekje met een kop koffie is uiteraard vrijblijvend. Je zit nergens aan vast en ik ben niet verkoperig.