Duurzaam vervoer: Skyway bijna in fase 12
Mis deze kans niet..

Page content

Slim geld verdienen met een passief inkomen

Slim geld verdienen met een passief inkomen

Slim geld verdienen met een passief inkomen. Sommige mensen weten gelijk wat het is. Anderen vragen me wat ik bedoel met een ‘passief inkomen’.

Nu klinkt de term misschien ook wel verwarrend. ‘Passief’ klinkt immers als totaal niets doen. En dus suggereert de term dat je een extra inkomen genereren kunt met niets doen.

Zo werkt het inderdaad niet helemaal met passief inkomen.

Actief inkomen vs. passief inkomen

Met een actief inkomen bedoelen we het inkomen dat je verdient in ruil voor jouw tijd en energie. 1 op 1.

Bij een passief inkomen geef je ook je tijd en energie. Echter, die tijd is niet gekoppeld aan een direct toe te wijzen tarief.

In mijn opinie kan je met een passief inkomen slim geld verdienen, omdat je eenmalig werk doet en ongelimiteerd een extra inkomen genereren kunt.

Een voorbeeld.

Stel dat ik een e-book ga schrijven. Het vraagt een hoop tijd een aandacht om het boek uiteindelijk helemaal klaar te hebben. Ik moet het ook nog publiceren. Op mijn website en op social media. Maar als de basis is gelegd, kan ik mijn e-book een ongelimiteerd aantal keren verkopen. En zo kan ik op een passieve manier slim geld verdienen.

Helemaal passief zijn je inkomsten bijna nooit. Je zult er, zeker in het begin, veel tijd en energie in moeten stoppen. Daarom raad ik je aan altijd te werken met systemen of manieren van passief inkomen die dicht bij jezelf liggen. Dan voelt de energie die je erin stopt, vaak niet als hard werken.

Helemaal passief is het bijna nooit.

Als een systeem eenmaal draait, kun je slim geld verdienen. Maar dan nog zal je er af en toe tijd in moeten stoppen. Natuurlijk is werk uitbesteden ook een optie.

Een ander voorbeeld: woningen kopen voor de verhuur.

Als je net als ik een woning hebt gekocht dat bedoeld is om te verhuren, zal je in eerste instantie geld en energie stoppen in een opleiding en een ervaren mentor die je verder helpt met het zetten van de juiste stappen en jou behoedt voor fouten.

extra inkomen genereren

Bovendien spendeer je tijd aan het opbouwen van je netwerk. Verder steek je uren de aankoop van een woning.

Als je dat eenmaal rond hebt en de bewoner huurt jouw huis, dan krijg je daar iedere maand de huurinkomsten uit. Als er iets stuk gaat aan het huis waarvoor je als eigenaar verantwoordelijk bent, dan heb je uiteraard wel de verplichting om het op te lossen. Maar ook dat werk is uit te besteden.

Uiteindelijk kan je zo slim geld verdienen op een 100% passieve manier.

In het boek ‘Rijke pa, arme pa’ van Robert Kiyosaki vertelt hij hoe zijn hoogopgeleide vader zijn leven lang hard moest blijven werken. En hoe de vader van zijn beste vriend weinig opleiding had genoten en zich ontwikkelde om financieel vrij te kunnen zijn.

Slim geld verdienen: Kiyosaki - Rijke pa, arme pa

Slim geld verdienen begint echter met jouw ‘waarom’

Het opbouwen van een passief inkomen is geen doel op zich. Het is slechts een middel.

Is jouw ‘waarom’ helder? In analogie van het boek ‘Start with why’ van Simon Simek, bedoel ik daarmee het volgende: als je een antwoord hebt op de vraag waarom je een passief inkomen wilt, dan ben je geïnspireerd om stappen te zetten. Dan inspireer je bovendien niet alleen jezelf, maar ook anderen.

Het ‘waarom’ geeft antwoord op je doelen, je levensmissie en dat waar jij je inspiratie uit haalt.

Mijn ‘waarom’ van een passief inkomen

Ik stel me een wereld voor waarin iedereen zijn passie leeft. Iedereen die werkt, werkt met plezier. Iedereen draagt met plezier bij aan een mooiere wereld, op een manier die perfect bij hem of haar past.

Ik draag mijn steentje graag bij door anderen te helpen met het vinden van hun passie. En met het helpen verwoorden van hun ‘waarom’.

Eén van de manieren om dat te bereiken, is slim geld verdienen om zo een passief inkomen op te bouwen. Dan kan ik klanten kan helpen die bij me passen. Dan kan ik werken hoeveel ik wil, waar ik wil en op de manier die goed bij me past.

Daarom wil ik een passief inkomen

Ik wil heel graag kunnen blijven kiezen. Kiezen waar ik werk, hoeveel ik werk en welk werk mij zoveel energie geeft, dat ik er blij van word.

Ik breng graag tijd met mijn kinderen door. En ik wil graag reizen.

Dat betekent dat als ik “uurtje-factuurtje” zou werken als ondernemer, ik dat voorlopig zou moeten blijven doen. Om de rekeningen voor mijn levensonderhoud van te betalen.

Ik wil die afhankelijkheid niet!

Slim geld verdienen kan ook op andere manieren

Naast het op een slimme manier zorgen voor je actieve (=werk)inkomen, is het heel verstandig om te kijken naar manieren om een passief inkomen te verkrijgen. Voorbeelden van een passief inkomen zijn:

  • Beleggen en daar dividend meer verkrijgen
  • Een boek schrijven en dat (laten) verkopen
  • Een online product maken en dat via internet automatisch verkopen
  • Investeren in huizen

Slim geld verdienen

En zo zijn er nog veel meer voorbeelden te bedenken.

Met een passief inkomen wordt bedoeld dat je iedere maand cashflow verkrijgt voor iets waarin je eerder tijd en geld in hebt geïnvesteerd.

Meer dan één pijler hebben is verstandig

Mensen die ervaring hebben met passief inkomen, zeggen het: richt je niet op één inkomstenstroom. Richt je op meerdere zodat je het risico spreidt en je niet afhankelijk bent van één stroom. Als die stroom om welke reden dan ook wegvalt, is je hele inkomstenbron weg en kun je opnieuw beginnen.

Daarom is het advies: kies meerdere stromen.

Mijn persoonlijke advies is om én je business op te bouwen én te beginnen met het opbouwen van een passieve inkomensstroom. Als je daar een basis in hebt gelegd, ga je een andere stroom toevoegen.

Bijvoorbeeld: je verkoopt online producten via internet en daarmee heb je al een basis. Ga vervolgens naar een volgende pijler. Verdiep je bijvoorbeeld in investeren in vastgoed. Volg trainingen, laat je adviseren, breidt je netwerk uit.

Blijf zo dicht mogelijk bij jezelf

Mijn tip is om dát te doen waar jij blij van wordt. Ook in het verkrijgen van een passief inkomen.

Zelf vind ik de vastgoedmarkt enorm boeiend, naast het opbouwen van mijn business en het werken met online producten. Ik word er blij van en het geeft me energie.

Wat zijn jouw ideeën over jouw passieve inkomsten? Werk je al met een systeem? Vertel er eens over.

Zo niet, met welk systeem zou je het liefst willen beginnen? Ik vind het leuk als je het hieronder met me deelt!

Comment Section

0 reacties op “Slim geld verdienen met een passief inkomen

Plaats een reactie


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.